sieves mole, zeolite ZSM-23

Zeolites o se vaega o minerale faʻanatura na faʻaaogaina lautele i faʻalapotopotoga faʻapisinisi eseese ona o latou uiga faʻapitoa. Faatasi ai ma ituaiga eseese o zeolites, o le ZSM-23 o loʻo tu i fafo o se sieve mole mole sili ona lelei ma le tele o faʻaoga i totonu o pisinisi petrochemical ma vailaʻau. I lenei tusiga, o le a tatou suʻesuʻeina uiga, faʻasologa, ma faʻaogaina o le ZSM-23, faʻamalamalamaina lona taua i le matata o le catalysis ma le adsorption.

O Zeolite o minerale aluminosilicate tioata ma se fausaga porous ma se maualuga maualuga. O nei meatotino e avea ai i latou ma sui sili ona lelei mo talosaga e pei ole adsorption, ion exchange, ma catalysis. O le ZSM-23, aemaise lava, o se ituaiga o zeolite e lauiloa mo lona fausaga faʻapitoa ma le maualuga o le filifilia mo nisi mole. O lona molecular sieve properties e avea ai ma mea taua mo le vavaeeseina ma le faʻamamāina o mea eseese i faiga faʻapisinisi.

O le tuʻufaʻatasiga o le ZSM-23 e aofia ai le faʻaogaina o mea faʻapitoa ma tulaga faʻaalia e pulea ai le faʻavaeina o lona fausaga tioata. E masani lava, o le ZSM-23 o loʻo faʻapipiʻiina e faʻaogaina ai le faʻaogaina o le hydrothermal process, lea o le faʻafefiloi o alumina, silica, ma se faʻatonuga faʻatulagaina e faʻatatau i le maualuga o le vevela ma le mamafa. O le mea e maua mai tioata tioata e togafitia ma le faaeteete e aveese soʻo se mea leaga ma faʻamalieina ona meatotino mo faʻaoga patino.

O se tasi o uiga autu o le ZSM-23 o lona fausaga microporous, lea e aofia ai laina fesoʻotaʻi ma pusa o fua saʻo. O lenei fausaga tulaga ese e mafai ai e le ZSM-23 ona filifili faʻapipiʻi molelaʻau e faʻatatau i lo latou lapopoa ma foliga, ma avea ai ma mea lelei mo le vavaeeseina. E le gata i lea, o le natura oona o le ZSM-23's surface e mafai ai ona faʻapipiʻiina faʻalavelave faʻainisinia eseese, faʻalauteleina lona aoga i faiga faʻapisinisi.

I totonu o le fale gaosi oloa, o le ZSM-23 o loʻo faʻaaogaina lautele e fai ma faʻamalosi mo le liua o hydrocarbons i oloa taua e pei o le penisini ma le petrochemical intermediates. O le maualuga o le filifilia mo nisi moleki hydrocarbon ua avea ai ma vaega taua i faiga e pei o le catalytic cracking ma le hydrocracking, lea o le liua lelei o meaʻai i oloa e manaʻomia e taua tele mo le lelei atoatoa o le gaioiga.

E le gata i lea, o le ZSM-23 e iai sona sao taua i le gaosiga o vailaʻau lelei ma vailaʻau. O lona gafatia e filifili faʻapipiʻi ma faʻapipiʻiina mole mole faʻapitoa e avea ai ma meafaigaluega taua mo le tuʻufaʻatasia o mea faʻapipiʻi lavelave ma maualuga le mama ma fua. E le gata i lea, o le ZSM-23 o loʻo faʻaaogaina i le faʻamamaina o kasa ma vai, lea e mafai ai e ona mole mole sieving meatotino ona faʻaumatia mea leaga ma mea leaga mai vaitafe eseese.

O le faʻaogaina o le ZSM-23 e faʻalautele atu i le siosiomaga faʻaoga. O lona fa'aogaina e fai ma fa'amalosi mo le togafitia o kasa fa'asuava ma le fa'ate'aina o mea filogia mai otaota tau alamanuia o lo'o fa'amamafaina ai lona taua i le fa'atalanoaina o lu'itau tau si'osi'omaga. E ala i le faʻafaigofieina o le liua o faʻalavelave faʻaleagaina i mea faʻaleagaina, ZSM-23 e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o le ea ma le puipuiga o le siosiomaga.

I le malo o le malosi fa'afouina, ua fa'aalia ai e le ZSM-23 le folafolaga i le gaosiga o meaola fa'aola e ala i le fa'aliliuina fa'atosina o mea'ai e maua mai i le biomass. O lona gafatia e filifili fa'aliliuina vaega fa'apitoa o le biomass i suau'u taua ma vaila'au e fetaui lelei ma le fa'atupula'ia o le fiafia i puna'oa gafataulimaina ma fa'alelei le si'osi'omaga.

O mea faʻapitoa a le ZSM-23 ua faʻaalia foi le gauai i le matata o le nanotechnology, lea na suʻesuʻeina ai lona faʻaogaina o se faʻataʻitaʻiga mo le faʻapipiʻiina o mea faʻapipiʻi. E ala i le faʻaogaina o le fausaga pore saʻo o le ZSM-23, ua mafai ai e le au suʻesuʻe ona fatuina ni mea fou nanomaterials faʻatasi ai ma mea faʻapitoa mo faʻaoga i mea tau eletise, catalysis, ma le teuina o le malosi.

I le faaiuga, o le ZSM-23 o loʻo tu i fafo o se sieve molecular sili ona lelei ma faʻaoga eseese i le petrochemical, kemisi, ma le siosiomaga. O lona fausaga o pore tulaga ese, filifiliga adsorption gafatia, ma catalytic meatotino ua avea o se mea taua tele mo faiga alamanuia eseese. A o faʻaauau pea suʻesuʻega ma atinaʻe i le fanua o zeolites, o le gafatia mo nisi faʻafouga ma faʻaoga a le ZSM-23 o loʻo faʻamoemoeina, faʻapipiʻiina le ala mo lona faʻaauau pea i le faʻatalanoaina o manaʻoga faʻaleleia o pisinisi faʻaonapo nei.


Taimi meli: Iul-30-2024