ave fa'amamafa ma le zeolite

Matou te fa'aogaina kuki e fa'aleleia ai lou poto masani.I le fa'aauauina o le su'esu'eina o lenei 'upega tafa'ilagi, ua e ioe i le matou fa'aogaina o kuki.Fa'amatalaga atili.
O lenei tusiga o loʻo taulaʻi atu i luga o mea o loʻo i luga ole acidity o faʻamaʻi faʻamaʻi ma lagolago (γ-Al2O3, CeO2, ZrO2, SiO2, TiO2, HZSM5 zeolite) ma le suʻesuʻeina faʻatusatusa o latou luga e ala i le fuaina o le vevela-programmed ammonia desorption (ATPD).O le ATPD o se auala faʻatuatuaina ma faigofie lea o le luga, pe a maeʻa ona tumu i le amonia i le maualalo o le vevela, e oʻo i se suiga o le vevela, lea e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o molelaʻau suʻesuʻe faʻapea foʻi ma le tufatufaina o le vevela.
E ala i le quantitative ma/poʻo le qualitative suʻesuʻega o le desorption pattern, e mafai ona maua faʻamatalaga i luga o le malosi o le desorption / adsorption ma le aofaʻi o le ammonia faʻapipiʻi i luga (ammonia uptake).I le avea ai o se mole mole, e mafai ona fa'aogaina le ammonia e fai ma su'esu'ega e iloa ai le ga'o o se mea.O nei fa'amaumauga e mafai ona fesoasoani e malamalama ai i amioga fa'ata'ita'i o fa'ata'ita'iga ma fesoasoani fo'i fa'alelei le tu'ufa'atasiga o faiga fou.Nai lo le faʻaaogaina o se TCD masani, o le quadrupole mass spectrometer (Hiden HPR-20 QIC) sa faʻaaogaina i le galuega, faʻafesoʻotaʻi i le masini suʻega e ala i se capillary vevela.
O le fa'aogaina o le QMS e mafai ai ona faigofie ona tatou iloa le va o ituaiga eseese o lo'o fa'amama mai luga e aunoa ma le fa'aogaina o so'o se vaila'au po'o mea fa'aletino ma mailei e ono a'afia ai le au'ili'iliga.O le fa'atulagaina sa'o ole meafaigāluega e mafai ona fa'a'ona e fesoasoani e puipuia ai le vaevaega o mole mole vai ma fa'atupu ai le fa'alavelave ile fa'ailoga ammonia m/z.O le saʻo ma le faʻamaoni o faʻamaumauga o le ammonia desorption na faʻapipiʻiina i le vevela na suʻesuʻeina e ala i le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma suʻega faʻataʻitaʻiga, faʻamaonia ai aʻafiaga o le aoina o faʻamaumauga, kesi vaʻavaʻa, lapoʻa, ma le geometry reactor, faʻaalia le fetuutuunai o le metotia faʻaaogaina.
O mea uma na su'esu'eina e iai fa'alavelave lavelave ole ATPD e va'aia le 423-873K, se'i vagana ai le cerium, o lo'o fa'aalia ai le fa'amalieina o tumutumu vaapiapi o lo'o fa'ailoa mai ai le toniga maualalo o le acidity.O fa'amaumauga fa'afuainumera e fa'ailoa mai ai le 'ese'esega o le ammonia i le va o isi mea ma silica e sili atu nai lo le fa'atonuga o le tele.Talu ai ona o le tufatufaina o le ATPD o le cerium e mulimuli i le Gaussian curve e tusa lava po o le a le maualuga o le ufiufi ma le vevela, o le amio o le mea o loʻo suʻesuʻeina o loʻo faʻamatalaina o se laina laina o galuega Gaussian e fa e fesoʻotaʻi ma se tuʻufaʻatasiga o vaega feololo, vaivai, malosi, ma malosi tele. .O le taimi lava na aoina uma ai faʻamatalaga, na faʻaaogaina le suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga a le ATPD e fesoasoani i le mauaina o faʻamatalaga e uiga i le malosi o le adsorption o le mole suʻesuʻe e avea o se galuega o le vevela o le desorption taʻitasi.Ole fa'aputuga ole fa'asoasoaina ole malosi ile nofoaga o lo'o fa'ailoa mai ai le fa'atatauga ole acidity e fa'atatau ile aofa'iga ole malosi (i kJ/mol) (fa'ata'ita'iga o le fa'aogaina ole θ = 0.5).
I le avea ai o se tali su'esu'e, na fa'auluina le propene i le fa'amama o le isopropanol e maua ai fa'amatalaga fa'aopoopo e uiga i le fa'atinoga o mea o lo'o su'esu'eina.O faʻaiʻuga na maua e tutusa ma fua muamua o le ATPD i tulaga o le malosi ma le tele o nofoaga o loʻo i luga o le eleele, ma na mafai ai foi ona iloa le va o Brønsted ma le Lewis acid sites.
Ata 1. (Agavale) Deconvolution o le ata o le ATPD e faʻaaoga ai se galuega Gaussian (laina samasama togitogi o loʻo faʻatusalia ai le faʻatupuina o faʻamatalaga, togi lanu uliuli o faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga) (taumatau) Ammonia desorption malosi tufatufaina galuega i nofoaga eseese.
Roberto Di Cio Faculty of Engineering, Iunivesite o Messina, Contrada Dee Dee, Sant'Agata, I-98166 Messina, Italia
Francesco Arena, Roberto Di Cio, Giuseppe Trunfio (2015) "Suʻesuʻega Faʻataʻitaʻiga o le Amonia Temperature-Programmed Desorption Method for Investigating the Acid Properties of Heterogeneous Catalyst Surfaces" Applied Catalysis A: Iloiloga 503, 227-236
Natia au'ili'iliga.(Fepuari 9, 2022).Iloiloga faʻataʻitaʻiga o le metotia o le faʻamalo o le ammonia ua faʻapipiʻiina i le vevela e suʻesuʻe ai uiga oona o mea eseese o catalysts.AZ.Na maua mai ia Setema 7, 2023 mai https://www.azom.com/article.aspx?ArticleID=14016.
Natia au'ili'iliga.“Su'esu'ega Fa'ata'ita'i o se Metotia Fa'ate'aina Ammonia Fa'ata'oto mo le Su'esu'eina o Meatotino Su'esu'e o Lau'ele'ele Fa'asa'o.AZ.Setema 7, 2023 .
Natia au'ili'iliga.“Su'esu'ega Fa'ata'ita'i ole Metotia Fa'ate'aina Amonia Fa'ata'oto mo le Su'esu'eina ole Su'esu'ega ole Su'esu'ega ole Laufanua Fa'asao".AZ.https://www.azom.com/article.aspx?ArticleID=14016.(A'afia: Setema 7, 2023).
Natia au'ili'iliga.2022. Su'esu'ega fa'ata'ita'iga o se auala e fa'ate'a ai le ammonia ua fa'apolokalameina i le vevela mo le su'esu'eina o uiga oona o luga ole mea fa'ato'aga eseese.AZoM, mauaina 7 Setema 2023, https://www.azom.com/article.aspx?ArticleID=14016.


Taimi meli: Sep-07-2023